Dörnyei András

Cserépkályha készítő
+36-20-9-50-55-29

Kerti sütők, grillezők és füstölők

Mint a címben is olvashatjuk, egy elég speciális, kültéri berendezésről van szó. A húsokat több féle képpen is elkészíthetjük, sűtés, főzés vagy grillezés és füstölés. Ezeket külön-külön építményekben is elvégezhetjük, de elterjedt a családi ház kertjében elférő, kompakt sűtő és füstölő.


Kialakításuk nagyon egyszerű: általában van egy előkészítő/tálaló rész fiókokkal, polcokkal, elektromos berendezésekkel, egy pihenőhely padokkal, asztalokkal, esetleg egy raktár. Továbbá maga a sütő/grillező rész fatárolóval, amiben egyben füstölő is lehet. Formájukat tekintve nincs különösebb megkötés, voltaképp csak a képzelő erő szab határt. Elhelyezkedésüket viszont jól meg kell gondolni: fontos az uralkodó széljárás, a megfelelő magasságú kémény/kürtő, távolság a lakóépülettől, terepadottságok. Alapanyaguk jellemzően tégla és saválló lemez, de bármi szóba jöhet, ami bírja a nagyobb hömérsékletet, illetve a rengeteg füstöt. 

Megfelelő felmérés és egyeztetés után, némi kompromisszum árán közel tökéletes tűzhelyet építünk Önnek igényei szerint!


Warning: Unknown: failed to open stream: No such file or directory in Unknown on line 0 Warning: Unknown: failed to open stream: No such file or directory in Unknown on line 0 Warning: Unknown: failed to open stream: No such file or directory in Unknown on line 0 Fatal error: Unknown: Failed opening required 'google_verify.php' (include_path='.:/opt/php52/lib/php') in Unknown on line 0